Het inslijpen van een decora vakverdeling op blank vensterglas is een stukje ambachtelijk handwerk, wat ook toepasbaar is in combinatie met isolatieglas of veiligheidsglas. veel huizen uit de jaren 30 en erna, zijn van decora geslepen glas voorzien met een vak-verdeling zoals bij glas in lood panelen. veelal is de schuine drop of ook wel wiebertjes verdeling toegepast. origineel decora slijpwerk is te herkennen aan de over elkaar heen geslepen kruisende lijnen. decora slijpwerk heeft een mat-wit oppervlak, en de lijnen zijn oppervlakkig en vlak ingeslepen. meer… over matteren van vlakglas is te lezen op de pagina   haringen in lood decora slijpwerk word vaak uitgevoerd met een enkele lijn of een meervoudige lijn, zoals de beide foto’s laten zien.
anno nu glasatelier
oktober 2015

rillen

Het inslijpen van rillen is een andere methode om een vakverdeling op glas aan te brengen, echter wordt dit tegenwoordig door cnc glas- slijpmachines uitgevoerd met als verschillen, dat rillen, dieper en onder een hoek ingeslepen zijn, en vaak, fijn mat geslepen, of zelfs zijn na-gepolijst.

decora patronen

anno nu glasatelier
  bedrijfsgegevens:  anno nu glasatelier   KvK nr. 64312585   correspondentie - adres: Kemperhof 60  3035 RS Vlaardingen   website: www.annonuglasatelier.nl  e-mail adres: info@annonuglasatelier.nl  tel. 06 81856050   

lijnsoorten